Blomkålssalat, bagte kartofler og grillet svinekotelet
En grov salat af blomkål, bagte kartofler og en svinekotelet. Så har du elementerne til en lækker og sund aftensmad.
Ingredienser
-
1 stkblomkål
-
salt
-
peber
-
2 stkcitroner, ikke overfladebehandlet
-
3 spskhonning
-
1 bundtfriske urter som persille
-
1 spskhonning
-
100 gparmesan
-
500 gbagekartoffel
-
3 spskolivenolie
-
paprika
-
1 spskrapsolie til stegning
-
4 stksvinekotelet
-
1Tænd ovnen på 200 grader
-
2Læg bagepapir på en bageplade
-
3Skyl blomkålen og skær den i meget tynde skiver
-
4Krydr med lidt salt og peber
-
5Riv citronskallen på den fine side af rivejernet
-
6Kom citronskal, citronsaft og honning over blomkålen
-
7Riv parmesan og som over blomkålssalaten
-
8Skyl krydderurterne og hak dem fint. Kom dem over blomkålen
-
9Vask kartoflerne og skær dem i halve
-
10Krydr kartoflerne med lidt olivenolie, salt, peber og paprika
-
11Læg kartoflerne på bagepladen og bag dem i ovnen i cirka 35 minutter til de er møre
-
12Kom lidt olie på en stegepande
-
13Sæt panden på et blus og varm op
-
14Dup kødet tørt med køkkenrulle. Brun kødet 1 minut på begge sider. Det skal syde omkring kødet. Skru ned for varmen og steg kødet færdigt
-
15ServeringServer 1 svinekotelet, 20 % af kartoflerne og 20 % af blomkålssalaten til hvert barn
-
16Server 1 svinekotelet, 30 % af kartoflerne og 30 % af blomkålssalaten til hver voksen
-
Voksenportion
Børneportion