Skip to the content

Blomkålssalat, bagte kartofler og grillet svinekotelet

En grov salat af blomkål, bagte kartofler og en svinekotelet. Så har du elementerne til en lækker og sund aftensmad.

Ingredienser

  • 1 stk
    blomkål
  • salt
  • peber
  • 2 stk
    citroner, ikke overfladebehandlet
  • 3 spsk
    honning
  • 1 bundt
    friske urter som persille
  • 1 spsk
    honning
  • 100 g
    parmesan
  • 500 g
    bagekartoffel
  • 3 spsk
    olivenolie
  • paprika
  • 1 spsk
    rapsolie til stegning
  • 4 stk
    svinekotelet
  1. 1
    Tænd ovnen på 200 grader
  2. 2
    Læg bagepapir på en bageplade
  3. 3
    Skyl blomkålen og skær den i meget tynde skiver
  4. 4
    Krydr med lidt salt og peber
  5. 5
    Riv citronskallen på den fine side af rivejernet
  6. 6
    Kom citronskal, citronsaft og honning over blomkålen
  7. 7
    Riv parmesan og som over blomkålssalaten
  8. 8
    Skyl krydderurterne og hak dem fint. Kom dem over blomkålen
  9. 9
    Vask kartoflerne og skær dem i halve
  10. 10
    Krydr kartoflerne med lidt olivenolie, salt, peber og paprika
  11. 11
    Læg kartoflerne på bagepladen og bag dem i ovnen i cirka 35 minutter til de er møre
  12. 12
    Kom lidt olie på en stegepande
  13. 13
    Sæt panden på et blus og varm op
  14. 14
    Dup kødet tørt med køkkenrulle. Brun kødet 1 minut på begge sider. Det skal syde omkring kødet. Skru ned for varmen og steg kødet færdigt
  15. 15
    Servering
    Server 1 svinekotelet, 20 % af kartoflerne og 20 % af blomkålssalaten til hvert barn
  16. 16
    Server 1 svinekotelet, 30 % af kartoflerne og 30 % af blomkålssalaten til hver voksen
  17. Voksenportion

    Børneportion

    blomkålssalat_bagte_kartofler_grillet_svinekotelet_lille.jpg