Skip to the content

Bagte rodfrugter med grønkålssalat, fuldkornspasta og grillet svinefilet

En skøn weekendret med masser af smag og kant.

Ingredienser

Grønkål
  • 150 g
    grønkål
  • 1 spsk
    flydende honning
  • hyldeblomstsaft
  • æbleeddike
  • 1 stk
    æble
  • Lidt revet muskatnød
Bagte rødder
  • 1 stk
    knoldselleri
  • 1 stk
    gulerod
  • 1 stk
    persillerod
  • 800 g
    kartofler
  • 2 stk
    jordskok
  • 3 spsk
    olivenolie
  • salt
  • peber
Grisen
  • 500 g
    svinefilet
  • salt
  • peber
  • rosmarin
  • 1 tsk
    flydende honning
Drikkevarer
  • 400 ml
    sodavand til børnene
  • 250 ml
    rødvin til de voksne
  1. 1
    Grønkål:
    Skyl grønkålsbladene godt og slyng dem tørre.
  2. 2
    Skær dem i fine strimler og kom dem i en skål.
  3. 3
    Vend grøntkålen med honning, hyldeblomstsaft og æbleeddike.
  4. 4
    Skyl æblet, fjern kernehus og skær æblet i tern på 1x1 cm.
  5. 5
    Riv lidt muskatnød over salaten.
  6. 6
    Lad det stå og trække i 20 minutter.
  7. 7
    Bagte rødder:
    Skyl og skræl knoldselleri, gulerod, persillerod og kartofler.
  8. 8
    Skyl jordskokkerne godt.
  9. 9
    Skær grøntsagerne i 1½ cm. tykke skiver.
  10. 10
    Vend grøntsagerne i olivenolie.
  11. 11
    Tænd ovnen på 160 grader varmluft
  12. 12
    Sæt en stegepande på et blus, og varm op.
  13. 13
    Steg grøntsagerne 1 minut på alle sider.
  14. 14
    Kom grøntsagerne i et ildfast fad, krydr med salt og peber.
  15. 15
    Sæt grøntsagerne i ovnen.
  16. 16
    Bag dem i ca. 5 minutter.
  17. 17
    Grisen:
    Sæt en grillpande på et blus og varm den op.
  18. 18
    Grill fileten 1 ½ minut på hver side.
  19. 19
    Læg fileten i et ildfast fad.
  20. 20
    Steg filet færdig i ovnen i cirka 12-15 minutter.
  21. 21
    Skyl rosmarin og hak fint.
  22. 22
    Krydr kødet med salt, peber, rosmarin og honning.
  23. 23
    Skær kødet i tynde skiver.
  24. 24
    Server godt 20 % af gris, rødder og grønkål til hvert barn og 2 dl sodavand. Server knap 30 % af gris, rødder og grønkål til hver voksen og 1 glas rødvin.
  25. Voksenportion

    Børneportion

    grønkål_bagte_rødder_gris_lille.jpg

Tip

I stedet for at købe de forskellige rødder, kan du købe en pose med frosne blandede grøntsager og bruge.