Bagte rodfrugter med grønkålssalat, fuldkornspasta og grillet svinefilet
En skøn weekendret med masser af smag og kant.
Ingredienser
Grønkål
-
150 ggrønkål
-
1 spskflydende honning
-
hyldeblomstsaft
-
æbleeddike
-
1 stkæble
-
Lidt revet muskatnød
Bagte rødder
-
1 stkknoldselleri
-
1 stkgulerod
-
1 stkpersillerod
-
800 gkartofler
-
2 stkjordskok
-
3 spskolivenolie
-
salt
-
peber
Grisen
-
500 gsvinefilet
-
salt
-
peber
-
rosmarin
-
1 tskflydende honning
Drikkevarer
-
400 mlsodavand til børnene
-
250 mlrødvin til de voksne
-
1Grønkål:Skyl grønkålsbladene godt og slyng dem tørre.
-
2Skær dem i fine strimler og kom dem i en skål.
-
3Vend grøntkålen med honning, hyldeblomstsaft og æbleeddike.
-
4Skyl æblet, fjern kernehus og skær æblet i tern på 1x1 cm.
-
5Riv lidt muskatnød over salaten.
-
6Lad det stå og trække i 20 minutter.
-
7Bagte rødder:Skyl og skræl knoldselleri, gulerod, persillerod og kartofler.
-
8Skyl jordskokkerne godt.
-
9Skær grøntsagerne i 1½ cm. tykke skiver.
-
10Vend grøntsagerne i olivenolie.
-
11Tænd ovnen på 160 grader varmluft
-
12Sæt en stegepande på et blus, og varm op.
-
13Steg grøntsagerne 1 minut på alle sider.
-
14Kom grøntsagerne i et ildfast fad, krydr med salt og peber.
-
15Sæt grøntsagerne i ovnen.
-
16Bag dem i ca. 5 minutter.
-
17Grisen:Sæt en grillpande på et blus og varm den op.
-
18Grill fileten 1 ½ minut på hver side.
-
19Læg fileten i et ildfast fad.
-
20Steg filet færdig i ovnen i cirka 12-15 minutter.
-
21Skyl rosmarin og hak fint.
-
22Krydr kødet med salt, peber, rosmarin og honning.
-
23Skær kødet i tynde skiver.
-
24Server godt 20 % af gris, rødder og grønkål til hvert barn og 2 dl sodavand. Server knap 30 % af gris, rødder og grønkål til hver voksen og 1 glas rødvin.
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
I stedet for at købe de forskellige rødder, kan du købe en pose med frosne blandede grøntsager og bruge.