Bagte kartofler med dip, salat og fredagskylling
Spis kartofler flere gange om ugen. Kartofler indeholder få kalorier, men mange vitaminer og mineraler. Kartofler kan tilberedes på mange måder for eksempel bagt, kogt, stegt eller moset.
Ingredienser
Estragondip
-
20 gpasteuriseret æggeblomme
-
lidt citronsaft
-
1 dlrapsolie, koldpresset
-
Lidt frisk estragon
-
salt og peber
Salat
-
1 stksalathoved
-
2 stkæble
-
1 spskrapsolie
-
1 spskæbleeddike
-
salt og peber
Bagte kartofler
-
små kartofler
-
olivenolie
-
salt
-
frisk timian
Kylling
-
400 gkylling med skind
-
lidt olivenolie
-
1Vask hænder
-
2Estragondip:Pisk pasteuriseret æggeblomme og citronsaft godt sammen i en skål
-
3Tip skålen på skrå, og pisk kraftigt, mens du hælder en tynd stråle rapsolie i æggeblandingen
-
4Bliv ved med at piske til mayonnaisen får en tyk konsistens
-
5Skyl estragon, og hak den fint
-
6Vend hakket estragon i mayonnaisen, og smag til med citronsaft, salt og peber
-
7Stil dippen på køl
-
8Salat:Skyl salaten
-
9Slyng salaten for vand i en salatslynge eller i et rent viskestykke
-
10Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i både
-
11Hæld olie og eddike over salaten
-
12Smag eventuelt salaten til med lidt salt og peber
-
13Bagte kartofler:Tænd ovnen på 180 grader
-
14Vask de små kartofler. Del dem i halve eller kvarte, hvis de ikke er små
-
15Kom kartoflerne i et ildfast fad
-
16Hæld ovenolie over kartoflerne, krydr med salt og vend rundt
-
17Rids et lille kryds i hver kartoffel, og læg kartoflerne med krydset opad
-
18Bag kartoflerne i ca. 30 min., til de er møre
-
19Skyl timian
-
20Drys timian over de bagte kartofler
-
21Kylling:Skru ovnen op på 190 grader
-
22Pensl kyllingekødet med lidt olivenolie
-
23Læg kødet på en grillrist
-
24Sæt grillristen i ovnen, og steg kyllingen i ca. 10-15 min.
-
25Kyllingerne er færdige, når skindet er sprødt, og kødet er hvidt og ikke glasklart
-
26Servering:Fordel kartofler, salat, dip og kylling i fire portioner. Giv små 20 procent til hvert barn og godt 30 procent til hver voksen.
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Hvis du ikke selv vil lave mayonnaise, kan du købe en god færdiglavet og smage den til med estragon eller en anden krydderurt, citronsaft, salt og peber. Du kan også bruge andre frugter i salaten for eksempel pærer.