Bagte æg med champignon og spinat
Æg, grøntsager og havregryn sikrer dig en mættende start på dagen. Suppler med rugbrød, se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket.
Ingredienser
-
12 stkchampignon
-
100 gfrossen spinat
-
8 stkæg
-
4 spskgrovvalsede havregryn
-
6 skiverugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
-
6 spskmarmelade
-
1Tænd oven på 180 grader varmluft
-
2Rens champignonerne og skær dem i halve
-
3Smør 4 små (1-2 dl) ildfaste skåle (kokotter) med lidt olie
-
4Fyld et lille ildfast fad halvt op med vand
-
5Sæt skålene op i et fadet
-
6Sæt fadet i ovnen i cirka otte minutter
-
7Tag skålene op af vandbadet
-
8Fordel champignon og spinat i de varme skåle
-
9Slå æggene ud i skålene og drys med havregryn
-
10Sæt skålene i vandbadet igen og sæt fadet i ovnen
-
11Bag blandingen i cirka 12 minutter
-
12Rist rugbrødet på begge sider på en brødrister
-
13Smør marmelade på rugbrødet
-
14Servering:Server 1 kokotte og 1 skive rugbrød med marmelade til hvert barn og 1 kokotte og 2 skiver rugbrød med marmelade til hver voksen
-
Voksenportion
Børneportion