Skip to the content

Bagte æg med champignon og spinat

Æg, grøntsager og havregryn sikrer dig en mættende start på dagen. Suppler med rugbrød, se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket.

Ingredienser

  • 12 stk
    champignon
  • 100 g
    frossen spinat
  • 8 stk
    æg
  • 4 spsk
    grovvalsede havregryn
  • 6 skive
    rugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
  • 6 spsk
    marmelade
  1. 1
    Tænd oven på 180 grader varmluft
  2. 2
    Rens champignonerne og skær dem i halve
  3. 3
    Smør 4 små (1-2 dl) ildfaste skåle (kokotter) med lidt olie
  4. 4
    Fyld et lille ildfast fad halvt op med vand
  5. 5
    Sæt skålene op i et fadet
  6. 6
    Sæt fadet i ovnen i cirka otte minutter
  7. 7
    Tag skålene op af vandbadet
  8. 8
    Fordel champignon og spinat i de varme skåle
  9. 9
    Slå æggene ud i skålene og drys med havregryn
  10. 10
    Sæt skålene i vandbadet igen og sæt fadet i ovnen
  11. 11
    Bag blandingen i cirka 12 minutter
  12. 12
    Rist rugbrødet på begge sider på en brødrister
  13. 13
    Smør marmelade på rugbrødet
  14. 14
    Servering:
    Server 1 kokotte og 1 skive rugbrød med marmelade til hvert barn og 1 kokotte og 2 skiver rugbrød med marmelade til hver voksen
  15. Voksenportion

    Børneportion

    bagte_æg_med_champignon_spinat_lille.jpg