Skip to the content

Amagermad med hummus og gulerødder

Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket når du køber brød. Med en fuldkornsamagermad er du sikret masser af fibre og fuldkorn.

Ingredienser

  • 8 stk
    gulerod
  • 4 skive
    rugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
  • 4 skive
    fuldkornsbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
  • 300 g
    hummus. Lav den selv eller køb en god
  • 4 tsk
    sennep
Hjemmelavet hummus
  • 400 g
    tørrede kikærter
  • 2 spsk
    frisk ingefær
  • 2 tsk
    spidskommen
  • 1 stk
    chili (kan udelades)
  • 1 fed
    hvidløg
  • 1 stk
    citron
  • 1 spsk
    rapsolie
  1. 1
    Skæl gulerødder og riv dem på den grove side af rivejernet
  2. 2
    Smør rugbrød med sennep
  3. 3
    Kom hummus på og derpå revne gulerødder. Beregn 90 gram hummus pr. voksen og 60 gram pr. barn.
  4. 4
    Læg fuldkornsbrødet på som top
  5. 5
    Hjemmelavet hummus:
    Hæld kikærterne i en stor skål og hæld rigeligt koldt vand over
  6. 6
    Sæt kikærterne i køleskabet i minimum 12 timer
  7. 7
    Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem i en si
  8. 8
    Hæld kikærterne i en gryde, hæld vand på så det dækker og kog kikærterne til de er møre, cirka en time
  9. 9
    Hæld de møre kikærter i en blender
  10. 10
    Skæl ingefær og hak den fint
  11. 11
    Skyl chili og hak den fint
  12. 12
    Pil hvidløg og hak det
  13. 13
    Tilsæt hvidløg, ingefær, chili og spidskommen til kikærterne
  14. 14
    Blend til du får en ensartet masse
  15. 15
    Smag til med citronsaft, rapsolie og salt og peber
  16. Voksenportion

    Børneportion

    amagermad_hummus_gulerødder_lille.jpg