Aftengrød med rabarber
Grød af fuldkorn er mættende og fyldt med vitaminer og mineraler – kog på most af solbær og æble, det giver både smag og farve.
Ingredienser
-
6 spskhasselnødder eller andre nødder
-
6 stilkrabarber
-
6 stkæble
-
6 stkforårsløg
-
8 dlrugflager eller havregryn
-
16 dlkoldt vand
-
6 dlmost som æblemost eller solbærmost
-
2 spskhonning
-
6 spskskyr eller yoghurt naturel
-
1Kom nødderne på en tør stegepande
-
2Kom stegepanden på et blus og rist nødderne til de er gyldne
-
3Hak nødderne groft
-
4Skyl rabarber, forårsløg og æbler
-
5Skær rabarber i strimler, forårsløg i små skiver og riv æblerne på den grove side af rivejernet
-
6Kom rugflager, vand, most og honning i en gryde
-
7Varm grøden op og kog den, til den er tyk, det tager cirka 2-3 minutter. Husk at røre i grøden så den ikke brænder fast
-
8Fordel grøden i fire dybe tallerkener godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen
-
9Kom æble, nødder og skyr på toppen
-
Voksenportion
Børneportion