Skip to the content

Aftengrød med rabarber

Grød af fuldkorn er mættende og fyldt med vitaminer og mineraler – kog på most af solbær og æble, det giver både smag og farve.

Ingredienser

  • 6 spsk
    hasselnødder eller andre nødder
  • 6 stilk
    rabarber
  • 6 stk
    æble
  • 6 stk
    forårsløg
  • 8 dl
    rugflager eller havregryn
  • 16 dl
    koldt vand
  • 6 dl
    most som æblemost eller solbærmost
  • 2 spsk
    honning
  • 6 spsk
    skyr eller yoghurt naturel
  1. 1
    Kom nødderne på en tør stegepande
  2. 2
    Kom stegepanden på et blus og rist nødderne til de er gyldne
  3. 3
    Hak nødderne groft
  4. 4
    Skyl rabarber, forårsløg og æbler
  5. 5
    Skær rabarber i strimler, forårsløg i små skiver og riv æblerne på den grove side af rivejernet
  6. 6
    Kom rugflager, vand, most og honning i en gryde
  7. 7
    Varm grøden op og kog den, til den er tyk, det tager cirka 2-3 minutter. Husk at røre i grøden så den ikke brænder fast
  8. 8
    Fordel grøden i fire dybe tallerkener godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen
  9. 9
    Kom æble, nødder og skyr på toppen
  10. Voksenportion

    Børneportion

    aftengrød_sprøde_rabarber_lille.jpg