Skip to the content

5-gryngrød

En grød giver en god start på dagen. Grøden mætter længe, fordi den er fyldt med kostfibre. Tørret og frisk frugt giver grøden naturlig sødme.

Ingredienser

  • 7 stk
    abrikos
  • 160 g
    5-grynsblanding
  • 6 dl
    vand
  • 5 dl
    mælk. Se efter Nøglehullet
  • 1 spsk
    kanel
  • 35 g
    rosin
  • 50 g
    sukker, gerne rørsukker
  • 40 g
    smør
  • 1 knsp
    salt
  • 4 stk
    æble
  1. 1
    Vask hænder
  2. 2
    Hak abrikoserne, så de får samme størrelse som rosinerne
  3. 3
    Rør 5-grynblandingen sammen med vand, mælk, kanel, rosiner og abrikoser i en gryde
  4. 4
    Bring blandingen i kog over svag varme og rør jævnligt i grøden
  5. 5
    Tilsæt smør og sukker
  6. 6
    Kog et par minutter til grøden har en lind konsistens
  7. 7
    Smag til med en smule salt
  8. 8
    Servering:
    Del grøden i fire portioner. Godt 20 procent til hvert barn og små 30 procent til hver voksen. Server et æble til hver person. Du kan skære æblet i tern og drysse det over grøden.
  9. Voksenportion

    Børneportion

    5-grynsgrød_lille.jpg

Tip

Lidt syrnet mælkeprodukt, som skyr eller yoghurt, på toppen af grøden smager dejligt. Frisk mynte er også godt. Du kan bruge andre frugter end æble, for eksempel pære eller blomme.