5-gryngrød
En grød giver en god start på dagen. Grøden mætter længe, fordi den er fyldt med kostfibre. Tørret og frisk frugt giver grøden naturlig sødme.
Ingredienser
-
7 stkabrikos
-
160 g5-grynsblanding
-
6 dlvand
-
5 dlmælk. Se efter Nøglehullet
-
1 spskkanel
-
35 grosin
-
50 gsukker, gerne rørsukker
-
40 gsmør
-
1 knspsalt
-
4 stkæble
-
1Vask hænder
-
2Hak abrikoserne, så de får samme størrelse som rosinerne
-
3Rør 5-grynblandingen sammen med vand, mælk, kanel, rosiner og abrikoser i en gryde
-
4Bring blandingen i kog over svag varme og rør jævnligt i grøden
-
5Tilsæt smør og sukker
-
6Kog et par minutter til grøden har en lind konsistens
-
7Smag til med en smule salt
-
8Servering:Del grøden i fire portioner. Godt 20 procent til hvert barn og små 30 procent til hver voksen. Server et æble til hver person. Du kan skære æblet i tern og drysse det over grøden.
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Lidt syrnet mælkeprodukt, som skyr eller yoghurt, på toppen af grøden smager dejligt. Frisk mynte er også godt. Du kan bruge andre frugter end æble, for eksempel pære eller blomme.