Skip to the content

pistacienødder

Kendetegn

Pistacienødder har en grønlig farve.

Ernæring

Du finder pistacienødder i midten af madpyramiden. Pistacienødder har et højt indhold af protein og kostfibre, som gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse. Proteinerne fungerer også som kroppens byggesten til dine muskler og væv. De har også et højt indhold af ”de sunde fedtstoffer” fra planter, men derfor også et højt fedtindhold. Derfor indeholder pistacienødder meget energi, såd u bør ikke spise nødderne i store mængder. Pistacienødder er en god kilde til B-vitaminerne, som hjælper din krop med at omdanne måltidet til energi. Heraf er der især et højt indhold af folat, som hjælper din krop med at vedligeholde dine røde blodlegemer og dit DNA. Pistacienødder er også en god kilde til en lang række af de nødvendige mineraler. Kalk, jern, zink og fosfor styrker dine knogler og hjælper din krop med at holde dit energiniveau højt. Magnesium hjælper din krop med at optage kalk og kan hjælpe mod kramper i musklerne. Kalium og mangan styrker hhv. dit blodomløb og dit immunforsvar. Med det høje indhold af mineraler er pistacienødder et godt næringsstof-boost og et godt tilbehør til f.eks. salater og vegetarretter. Fedtindholdet i nødderne hjælper desuden din krop med at optage nogle af vitaminerne fra resten af måltidet. Vælg pistacienødder uden tilsat salt.

Anvendelse

Spis pistacienødder som de er, eller brug dem i patéer, kager, konfekt og is. Nødderne har en mild, karakteristisk smag.

Opbevaring

Pistacienødder bør opbevares tørt og mørkt, f.eks. i en tætsluttende beholder eller pose i dit køkkenskab. Opbevar aldrig nødder, kerner og frø i direkte sollys. Du kan med fordel opbevarer dem i fryseren, det forlænger holdbarheden.

Sæson

Høstes ikke i Danmark, butikkerne køber dem fra andre lande.

Mellemmåltid

Appelsinbåde med pistacienødder

Frisk frugt og nødder, et nemt lille mellemmåltid fyldt med vitaminer, mineraler og sundt fedt.