Skip to the content

pinjekerner

Anvendelse

Pinjekerner er søde og delikate og hører hjemme i mad, der smager af Middelhavet og Mellemøsten. Basilikum og pinjekerner er en klassisk duo, som forvandler sig til pesto, hvis du blender dem med hvidløg, parmesan og olivenolie. Farsretter tager også med glæde imod en håndfuld pinjekerner. F.eks. græske vinbladsdolmer med ris og hakket lammekød. Drys pinjekerner i tærter eller salater. Eller nyd dem i retter med kylling eller i desserter. Rist pinjekerner let på en pande først. Varmen skruer op for deres søde smag og giver ekstra knas i maden. Den diskrete og søde nøddesmag går også godt til ost.

Opbevaring

Pinjekerner bør opbevares tørt og mørkt, f.eks. i en tætsluttende beholder eller pose i dit køkkenskab. Opbevar aldrig nødder, kerner og frø i direkte sollys. Du kan med fordel opbevarer dem i fryseren, det forlænger holdbarheden.