Skip to the content

pekannød

Kendetegn

Pekannødder er i familie med valnødder og ligner valnødder lidt.

Ernæring

Du finder pekannødder i midten af madpyramiden. Pekannødder har et højt indhold af protein og kostfibre, som gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse. Proteinerne fungerer også som kroppens byggesten til dine muskler og væv. De har også et højt indhold af ”de sunde fedtstoffer” fra planter, men derfor også et højt fedtindhold. Derfor indeholder pekannødder meget energi, så du bør ikke spise nødderne i store mængder. Pekannødder er en god kilde til vitamin A, som styrker dit immunforsvar. De indeholder også flere af B-vitaminerne, som hjælper din krop med at omdanne måltidet til energi. Heraf er der især et højt indhold af folat, som hjælper din krop med at vedligeholde dine røde blodlegemer og dit DNA. Pekannødder er også en god kilde til en lang række af de nødvendige mineraler. Kalk, jern, zink, fosfor, kalium og mangan styrker dine knogler, dit blodomløb og dit immunforsvar, mens magnesium hjælper din krop med at optage kalk og kan hjælpe mod kramper i musklerne. Med det høje indhold af mineraler er pekannødder et godt næringsstof-boost og et godt tilbehør til f.eks. salater og vegetarretter. Fedtindholdet i nødderne hjælper desuden din krop med at optage nogle af vitaminerne fra resten af måltidet. Vælg pekannødder uden tilsat salt.

Anvendelse

Spis pekannødder som de er, eller brug dem som drys på salater, i bagværk og til konfekt. Du kan også bruge pekannødder i wokretter. De smager lidt ligesom valnødder.

Opbevaring

Pekannødder bør opbevares tørt og mørkt, f.eks. i en tætsluttende beholder eller pose i dit køkkenskab. Opbevar aldrig nødder, kerner og frø i direkte sollys. Du kan med fordel opbevarer dem i fryseren, det forlænger holdbarheden.