Skip to the content

macadamianødder

Kendetegn

Macadamianødder er store, lyse, kuglerunde nødder.

Anvendelse

Spis macadamianødder som de er, eller rist dem og spis dem med et drys af chili som en snack. Du kan også bruge macadamianødder som drys oven på varme retter, for eksempel asiatiske retter, eller oven på en kold salat. I den søde køkken er macadamianødder godt sammen med chokolade, banan og honning. Brug dem også i kager eller i is. Nødderne er sprøde og har en sødlig, smøragtig smag.

Opbevaring

Macademianødder bør opbevares tørt og mørkt, f.eks. i en tætsluttende beholder eller pose i dit køkkenskab. Opbevar aldrig nødder, kerner og frø i direkte sollys. Du kan med fordel opbevarer dem i fryseren, det forlænger holdbarheden.

Sæson

Høstes ikke i Danmark, butikkerne køber dem fra andre lande.