Skip to the content

jordnødder

Kendetegn

Det engelske ord for jordnødder er peanuts. Du kan få jordnødder både med og uden skal.

Anvendelse

Spis jordnødder som de er, eller brug dem i bagværk, desserter, til dressinger, saucer og til peanutbutter. Ristede jordnødder er også gode som drys på asiatisk inspirerede retter. Peanutbutter kan du for eksempel bruge til sandwichs og til kyllingespyd.

Opbevaring

Jordnødder bør opbevares tørt og mørkt, f.eks. i en tætsluttende beholder eller pose i dit køkkenskab. Opbevar aldrig nødder, kerner og frø i direkte sollys. Du kan med fordel opbevarer dem (uden skal) i fryseren, det forlænger holdbarheden.

Ernæring

Jordnødder indeholder blandt andet E-vitamin, B-vitaminer og mineralerne kalium, magnesium, fosfor, jern og zink.

Sæson

Jordnødder høstes ikke i Danmark, butikkerne køber dem fra andre lande.