Cashewnødder er nyreformede, og består af to dele, som let kan skilles fra hinanden.
cashewnødder
Kendetegn
Ernæring
Cashewnødder indeholder blandt andet B-vitaminer og mineralerne kalium, magnesium, fosfor, jern og zink.
Anvendelse
Spis cashewnødder som de er, eller rist dem let og brug dem som drys på salater og retter der laves som asiatisk eller indisk mad. Du kan også bruge cashewnødder i mysli og bagværk. Cashewnødder smager neutralt til sødt og let bittert.
Opbevaring
Du finder cashewnødder i midten af madpyramiden. Cashewnødder har et højt indhold af protein, som gør din krop mæt og fungerer som kroppens byggesten til dine muskler og væv. Cashewnødder har også et højt indhold af ”de sunde fedtstoffer” fra planter, og dermed også et højt fedtindhold. Derfor er der meget energi i, så du bør ikke spise nødderne i store mængder. Cashewnødder er en god kilde til flere af B-vitaminerne, som hjælper din krop med at omdanne måltidet til energi. Heraf har cashewnødder især et højt indhold af folat, som hjælper din krop med at vedligeholde dine røde blodlegemer og dit DNA. Samtidig er cashewnødder en god kilde til en lang række af de nødvendige mineraler: jern, zink, fosfor og mangan styrker dit blodomløb og dit immunforsvar og hjælper din krop med at holde dit energiniveau højt. Magnesium hjælper din krop med at optage kalk og kan hjælpe mod kramper i musklerne, mens kalium styrker dit blodomløb og kan hjælpe mod blodpropper. Vælg cashewnødder uden tilsat salt.
Sæson
Cashewnødder høstes ikke i Danmark, butikkerne køber dem fra andre lande.