Lysegrøn med behåret stængel. Navnet kommer af latin og betyder ”lille drage”. Fransk estragon er mindre hårdfør end russisk estragon, men den er mere aromatisk og har en bedre smag.
estragon
Kendetegn
Ernæring
Bladene har et højt indhold af mineralsalte og A-og C-vitamin.
Anvendelse
Klassisk sauce bearnaise, ovnkylling, urtesmør og fiskeretter. Estragon er god til at fremhæve andre ingrediensers smag. Estragon har en sødlig, let lakridsagtig smag.
Opbevaring
Afskåren estragon opbevares bedst i en plastikpose i køleskabet. Estragon kan også fryses. Skyl og hak den inden frysning. Estragon i potte opbevares bedst på køkkenbordet. Undgå at stille potten i direkte sollys.
Mellemmåltid
Knækket knækbrød med estragondip
Rør en lækker dip til dit knækbrød. Estragon har en smag der minder om anis