Skip to the content

lammekød

Kendetegn

Lammekød kommer fra lam der er 8-12 måneder gamle. De vejer 20-25 kilo. Lammekød har samme farve som kalvekød, men er noget federe. Kød fra unge lam er mest mørt og har den mest milde smag. Kød fra ældre lam har en kraftigere smag.

Opbevaring

Kød bør opbevares i køleskabet. Vakuumpakning og pakning i forseglet plastikbakke forlænger kødets holdbarhed. Vent derfor med at bryde emballagen til lige før brug. Kød egner sig godt til frysning. Kød med højt fedtindhold har kortere holdbarhed end magert kød. Kød i forseglet plastikbakke bør pakkes om inden frysning, da emballagen ikke egner sig til frysning.

Ernæring

Udskæringerne ryg og kølle er magre udskæringer med et fedtindhold på 6-8 gram pr 100 gram. Ryggen kan du blandt andet helstege eller skære i koteletter, mens du kan spise køllen helstegt, sprængt eller røget. Lammekød er en god kilde til protein, og indeholder blandt andet B-vitaminer og mineralene kalium, fosfor, jern, zink og selen.