Skip to the content

kalvekød

Kendetegn

Kalvekød kommer fra kalve, der er under 9 måneder gamle. De vejer cirka 120-160 kilo.

Anvendelse

Mørhed og smag afhænger af dyrets race, køn og alder. Jo ældre dyret er, jo mere sejt er kødet. Kalvekød er lyserødt og fast, og har en mild smag. Kødet er meget mørt, fordi muskelfibrene er tynde og bindevævet let at opløse.

Opbevaring

Kød bør opbevares i køleskabet. Vakuumpakning og pakning i forseglet plastikbakke forlænger kødets holdbarhed. Vent derfor med at bryde emballagen til lige før brug. Kød egner sig godt til frysning. Kød med højt fedtindhold har kortere holdbarhed end magert kød. Kød i forseglet plastikbakke bør pakkes om inden frysning, da emballagen ikke egner sig til frysning.

Ernæring

Kalvekød er magert. Mange udskæringer indeholder mindre end 5 gram fedt pr 100 gram. Det kan for eksempel være koteletter, filet, stege, Wienerschnitzler og hakket kød. Andre udskæringer som bov, bryst og tykkam indeholder lidt mere fedt, 10-12 gram fedt pr 100 gram, det er stadig magert kød. Udskæringerne bliver for eksempel brugt til hakket kød og rullepølse. Kalvekød er en god kilde til protein, og indeholder blandt andet B-vitaminer og mineralerne kalium, fosfor, jern, zink og selen.