Skip to the content

kalkun

Anvendelse

Når kalkunkød er på gaflen, er det svært at forestille sig, at kødet stammer fra en fugl, som er kendt for sin aggressive fremtoning og eksplosive kaglen. For kalkunkød skal ikke tæmmes. Tværtimod er det mildt og tørt og tager taknemmeligt imod krydderier, som kan sætte fut i smagen. Der er masser af kød på en kalkun, og du kan få den i mange forskellige udskæringer, f.eks. kalkunbryst, kalkunfilet og kalkunschnitzler. Kalkun er den magreste type fjerkræ og er værdsat for dette, men går omvendt heller ikke af vejen for en god sovs, bacon eller f.eks. flødekartofler. Brug kalkun i gryderetter, pastasovse, salater og sandwiches. Eller spis den farseret med waldorfsalat og brunede kartofler.

Opbevaring

En kalkun kan opbevares 2-3 dage i køleskab. På frost kan en hel kalkun holde sig i ca. 8 måneder. Er den udskåret, forkortes holdbarheden i fryseren til 6 måneder. Optø kødet langsomt, helst i køleskab, for at opnå den bedste kvalitet. Tilberedt mad kan holde sig 4 dage i køleskab. Hold fjerkræ adskilt fra andre fødevarer for at forhindre spredning af bakterier