Skip to the content

høne

Kendetegn

Høns bliver slagtet, når de er omkring 12-16 måneder gamle. De vejer mellem 1200-2500 gram.

Anvendelse

Hønsekød er mere smagfuldt end kyllingekød, men det er grovere og mindre mørt. Derfor er høns som regel for seje til at blive stegt. De er derimod gode at koge til suppe.

Opbevaring

En høne kan opbevares 2-3 dage i køleskab. På frost kan en hel høne holde sig i ca. 10 måneder. Er den udskåret, forkortes holdbarheden i fryseren til 6 måneder. Optø kødet langsomt, helst i køleskab, for at opnå den bedste kvalitet. Tilberedt mad kan holde sig 4 dage i køleskab. Hold fjerkræ adskilt fra andre fødevarer for at forhindre spredning af bakterier

Ernæring

Hønsekød uden skind er magert og indeholder 2,7 gram fedt pr 100 gram. Hønsekød med skind indeholder derimod 17,1 gram fedt pr 100 gram. Høns indeholder blandt andet B-vitaminer og mineralerne kalium, fosfor og zink.