Skip to the content

hjerte

Kendetegn

Hjerte er en meget fast muskel. Du kan for eksempel spise hjerter fra svin og kalve.

Ernæring

Du finder hjerte øverst i madpyramiden sammen med kødprodukterne. Hjerte er en god kilde til protein, som er byggesten til dine muskler og væv, og som gør din krop mæt. Hjerte fra høns har et højt indhold af fedt, som gør din krop mæt. Okse- og grisehjerte er magert kød. Hjerte er en god kilde til B-vitaminerne, som hjælper din krop med at omdanne maden til energi. Heraf har hjerte især et højt indhold af folat og B12. Folat hjælper din krop med at vedligeholde dine røde blodceller, din hud og dit DNA, og B12 styrker dine nerver og er vigtigt for dit blod. Hjerte fra høns fra et højere indhold af folat, end okse- og grisehjerte. Samtidig har hjerte et højt indhold af mineralerne kalium, fosfor, jern og zink. Mineralerne styrker dit blodomløb, dine knogler og dit immunforsvar.

Anvendelse

Rens hjerterne grundigt for blod og grove sener. Du kan for eksempel bruge hjerter i gryderetter.

Opbevaring

Hjerte kan opbevares 1-2 dage i køleskab. På frost kan hjerte holde sig i ca. 3-4 måneder. Optø hjerte langsomt, helst i køleskab, for at opnå den bedste kvalitet. Tilberedt mad kan holde sig 4 dage i køleskab.