Skip to the content

hane

Kendetegn

Haner, der bliver solgt som hanekyllinger, vejer mellem 600-800 gram, mens unghaner vejer omkring 1500 gram. Unghaner skal mindst være 90 dage gamle, når de bliver slagtet. Unghaner er større og mere kødfulde end almindelige kyllinger. Haner kan også slagtes når de er kønsmodne. Så vejer de 2000-3000 gram.

Anvendelse

Du kan spise hane, ligesom du spiser kylling for eksempel kogt eller stegt.

Opbevaring

En hane kan opbevares 2-3 dage i køleskab. På frost kan en hel hane holde sig i ca. 10 måneder. Er den udskåret, forkortes holdbarheden i fryseren til 6 måneder. Optø kødet langsomt, helst i køleskab, for at opnå den bedste kvalitet. Tilberedt mad kan holde sig 4 dage i køleskab. Hold fjerkræ adskilt fra andre fødevarer for at forhindre spredning af bakterier

Ernæring

Haner med skind indeholder 14,6 gram fedt pr 100 gram, mens kød uden skind er mere magert. Haner indeholder blandt andet B-vitaminer, D-vitamin og mineralerne kalium, fosfor og zink