Skip to the content

gedekød

Kendetegn

Gedekød kan komme fra forskellige gederacer. Det bedste kød kommer fra kid der er 1-2 år gamle. Gedekød har en mindre kraftig smag end lammekød og er mere magert.

Opbevaring

Kød bør opbevares i køleskabet. Vakuumpakning og pakning i forseglet plastikbakke forlænger kødets holdbarhed. Vent derfor med at bryde emballagen til lige før brug. Kød egner sig godt til frysning. Kød med højt fedtindhold har kortere holdbarhed end magert kød. Kød i forseglet plastikbakke bør pakkes om inden frysning, da emballagen ikke egner sig til frysning.

Ernæring

Udskæringerne ryg og kølle er magre udskæringer med et fedtindhold på 6-8 gram pr 100 gram. Ryggen kan du blandt andet helstege eller skære i koteletter. Køllen kan du spise helstegt, sprængt eller røget. Gedekød er en god kilde til protein, og indeholder blandt andet B-vitaminer og mineralerne kalium, fosfor, jern og zink.