Skip to the content

gedekød

Kendetegn

Gedekød kan komme fra forskellige gederacer. Det bedste kød kommer fra kid der er 1-2 år gamle. Gedekød har en mindre kraftig smag end lammekød og er mere magert.

Ernæring

Du finder gedekød øverst i madpyramiden sammen med kødprodukterne. Gedekød er magert og en god kilde til protein, som er byggesten til dine muskler og væv, og som gør din krop mæt. Gedekød er en kilde til flere af B-vitaminerne, som hjælper din krop med at omdanne maden til energi. Samtidig har gedekød et højt indhold af mineralerne kalium, fosfor, jern og zink. Mineralerne styrker dit blodomløb og dine knogler og dit immunforsvar. Gedekød kaldes populært ”rødt kød”. Det er kød som, i modsætning til det ”hvide kød” fra fjerkræ, kan øge din risiko for at få en blodprop.

Opbevaring

Kød bør opbevares i køleskabet. Vakuumpakning og pakning i forseglet plastikbakke forlænger kødets holdbarhed. Vent derfor med at bryde emballagen til lige før brug. Kød egner sig godt til frysning. Kød med højt fedtindhold har kortere holdbarhed end magert kød. Kød i forseglet plastikbakke bør pakkes om inden frysning, da emballagen ikke egner sig til frysning.