Skip to the content

gås

Kendetegn

Gåsen er i familie med anden, men den er større. Gåsen bliver ofte slagtet, når den er cirka 16 uger gammel. Så vejer den mellem 4-8 kilo.

Ernæring

Gåsekød uden skind er magert og indeholder 7,1 gram fedt pr 100 gram. Gåsekød med skind indeholder derimod 33,6 gram fedt pr 100 gram. En stor del af fedtet smelter dog fra gåsen, når den bliver tilberedt. Gås indeholder blandt andet B-vitaminer, A-vitamin, D-vitamin og mineralerne kalium, fosfor, zink, selen og jern.

Anvendelse

Du kan for eksempel spise gåsen ovnstegt. Gås smager også dejligt, når den er sprængt i en saltlage.

Opbevaring

En gås kan opbevares 2-3 dage i køleskab. På frost kan en hel gås holde sig i ca. 5 måneder. Er den udskåret, forkortes holdbarheden i fryseren. Optø kødet langsomt, helst i køleskab, for at opnå den bedste kvalitet. Tilberedt mad kan holde sig 4 dage i køleskab. Hold fjerkræ adskilt fra andre fødevarer for at forhindre spredning af bakterier