Skip to the content

and

Kendetegn

And hører julen til. Spises ofte sammen med flæskesteg og deler tilbehør med flæskesteg: De brunede kartofler, rødkålen, den kraftige sovs. 70 procent af danskerne spiser andesteg juleaften. Ænder slagtes normalt efter 8 uger. Der findes store 13-ugers ænder på ca. 3,5 kg. De er dyrere pr. kg. men også mere kødfulde end 8 ugers ænder. Ænder er fede, de indeholder ca. 40 procent fedt, gæs indeholder til sammenligning ca. 35 procent fedt. En kalkun indeholder ca. 5 procent fedt.

Opbevaring

En and kan opbevares 2-3 dage i køleskab. På frost kan en hel and holde sig i ca. 5 måneder. Er den udskåret, forkortes holdbarheden i fryseren. Optø kødet langsomt, helst i køleskab, for at opnå den bedste kvalitet. Tilberedt mad kan holde sig 4 dage i køleskab. Hold fjerkræ adskilt fra andre fødevarer for at forhindre spredning af bakterier