Skip to the content

skorzonerrod

Ernæring

Du finder skorzonerrod nederst i madpyramiden sammen med grøntsagerne. Skorzonerrod er en god kilde til kostfibre, som gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse. Skorzonerrod har et højt indhold af vitamin B1 (tiamin), som hjælper din krop med at omdanne maden til energi. Den er også en kilde til mineralerne kalium og fosfor, som styrker dit blodomløb og kan sænke dit blodtryk. Skorzonerrod kan desuden bidrage til din indtagelse af vitamin E, som styrker dit immunforsvar. Vær dog opmærksom på, at nogle af E-vitaminerne forsvinder ved opvarmning.

Anvendelse

Spis skorzonerroden kogt eller sauteret. Rødderne bliver let brune, når de er skrællet eller skåret over. Læg skrællet eller skåret skorzonerrod i eddikevand eller i vand med mælk, så bliver den ikke brun. Brug bladtoppene Scorzonerrods friske bladtoppe er lækre i salater og kan anvendes på samme måde som spinat. Ernæring Skorzonerrod har et kostfiberindhold på 3,3 gram pr 100 gram. Scorzonerrod er derfor en grov grøntsag. Roden indeholder blandt andet A-vitamin og mineralerne kalium og fosfor.

Opbevaring

Læg skorzonerrod i køleskabet. Skorzonerrod holder sig godt i temperaturer på 4-6 grader. Skorzonerrod kan holde sig i 12-14 dage. Når roden er skrællet skal den opbevares i koldt vand tilsat citronsaft, for at undgå brunfarvning.

Sæson

September-maj