Skip to the content

shiitake

Kendetegn

Shiitake er en asiatisk svamp, der i Danmark bliver dyrket på egestammer.

Anvendelse

Børst svampen ren og skær stokken fra. Svampen er god til kød, fisk, fjerkræ, grøntsagsretter og supper, for eksempel den japanske misosuppe. Smagen er let syrlig og krydret. Stokken bliver sjældent brugt. Den er sejere end hatten og kræver længere kogetid. Men stokken er en god smagsgiver til fonder.

Opbevaring

Opbevar svampe i en papirspose eller anden luftgennemtrængelig beholder i køleskabet. Svampe kan fryses, men du skal først skære svampene i skiver eller grove stykker og blanchere dem i ca. 2 minutter. Frys svampene i en frysepose eller anden beholder. De frosne svampe kan holde sig op til 1 år i fryseren. Svampene ændre farve og tekstur ved frysning og er derfor bedst egnet i gryderetter eller lignende. Svampe kan også tørres i ovnen og gemmes i en lufttæt beholder i køkkenskabet.