Skip to the content

salat

Kendetegn

Salat findes som iceberg, hovedsalat, rucola, romaine, feldsalat, frillice og krølsalat. Bladene kan have forskellig størrelse, sprødhed og farver i alle grønne og rødlige nuancer.

Anvendelse

Du kan spise salat rå.

Opbevaring

Salat opbevares bedst i en plastikpose eller tætsluttende beholder i køleskabet. Er salaten blevet slatten og kedelig kan sprødheden genoprettes ved at lægge den i iskoldt vand. Undgå at vaske salaten før den skal anvendes, det forkorter holdbarheden væsentligt.

Ernæring

Salat indeholder 1,3 gram kostfibre pr 100 g. Salat er derfor en fin og ikke en grov grøntsag. Salat indeholder blandt andet A-vitaminet beta-caroten, B-vitaminet folat og mineralet kalium.

Sæson

April-oktober

Aftensmad

Sommersalat med kylling

Bland lækre sommergrøntsager og nye kartofler med lidt kylling og wupti, en skøn sommersalat

Aftensmad

Spagetti bolognese med grøn sommersalat

Familiens favorit, her i en sund og dejlig udgave med masser af grønt

Aftensmad

Bagte kartofler med dip, salat og fredagskylling

Spis kartofler flere gange om ugen. Kartofler indeholder få kalorier, men mange vitaminer og mi...