Rucola har lange fligede blade og ligner en lille sej mælkebøtteagtig plante, der nok skal klare sig. Sæt den i et køkkenbed og oplev, hvordan den vil mase sig ud i græsplænen og ind under hækken. Rucola er en overlever, hen på sommeren triumferer den med en lille gul korsblomst på en lang, svajende stilk, hvis den ikke er blevet høstet til en italiensk bruschetta eller salatskålen inden. Rucola har fået vores salat til at smage af noget. Kokken Søren Gericke har taget æren for at introducere den i Danmark. Den var besk og sær, så først blev vi forskrækkede. Så overgav vi os. Den gule korsblomst sladrer om, at rucola hører til de korsblomstrede grøntsager ligesom blandt andet kål og broccoli. De korsblomstrede grøntsager kan forebygge kræftsygdomme.
rucola
Anvendelse
Opbevaring
Rucola opbevares bedst i en plastikpose eller tætsluttende beholder i køleskabet. Undgå at vaske salaten før den skal anvendes, det forkorter holdbarheden væsentligt.