Skip to the content

portobello

Kendetegn

Portobello er en brun champignon, som har fået lov til at vokse sig stor. Den har en stor, rund mørk hat med brune lameller og en kort hvid stok. Den er fast og tør i konsistensen, og den afgiver ikke meget væde under stegning.

Anvendelse

Børst svampen ren. Undgå at bruge vand. Dup den eventuelt med et stykke fugtigt køkkenrulle. Portobello er god på grill, som sauteret eller som bagt i ovnen med fyld.

Opbevaring

Opbevar svampe i en papirspose eller anden luftgennemtrængelig beholder i køleskabet. Svampe kan fryses, men du skal først skære svampene i skiver eller grove stykker og blanchere dem i ca. 2 minutter. Frys svampene i en frysepose eller anden beholder. De frosne svampe kan holde sig op til 1 år i fryseren. Svampene ændre farve og tekstur ved frysning og er derfor bedst egnet i gryderetter eller lignende. Svampe kan også tørres i ovnen og gemmes i en lufttæt beholder i køkkenskabet.

Ernæring

Portobello har et kostfiberindhold på 1,7 gram pr 100 gram. Svampen er derfor en fin og ikke en grov grøntsag. Portobello indeholder blandt andet B-vitaminer og mineralerne kalium og fosfor.