Skip to the content

peberrod

Kendetegn

Så stærk, at den får tårerne frem.Bliver også kaldt for Nordens chili. Wasabi er en grøn og meget stærk japansk peberrod.

Ernæring

Du finder peberrod nederst i madpyramiden sammen med grøntsagerne. Peberrod indeholder mere energi (flere kalorier) end mange andre grøntsager, og er samtidig en god kilde til kostfibre, som gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse. Peberrod har et højt indhold af vitamin C og flere af B-vitaminerne, som styrker dit immunforsvar og hjælper din krop med at omdanne maden til energi. Peberrod er også en kilde til mineralerne kalium, fosfor, kalk, jern, zink og mangan, som sammen styrker dit blod og blodomløb, dine knogler, immunforsvar, kan sænke dit blodtryk, og kan hjælpe dine sår med at hele. Peberrod er kan hjælpe imod forkølelse, fordi den indeholder sennepsolier, der er gode for dine bihuler. Samtidig er perrod sundt for dit blod og hjerte.

Anvendelse

Brug den rå – revet eller høvlet. Skyl eller skræl den og riv først peberrod lige inden brug, ellers bliver den brun. Brug peberrod i sovse, dressinger, salater og på smørrebrød.

Opbevaring

Peberrod opbevares bedst i en plastikpose i køleskabet. Revet peberrod kan tilsættes lidt hvidvinseddike og gemmes i et tætsluttende glas i køleskabet. Det bibeholder den stærke smag.