Skip to the content

pastinak

Kendetegn

Pastinakken har en tynd lysebrun skræl og et fast hvidt kød. Den ligner persillerod, men persillerod har ikke den dybe rand rundt i toppen, som pastinakken har. Hvis du vil se forskel, så husk reglen: Pastinakken skal ned med nakken. Smagen er let sødlig, krydret og nøddeagtig.

Ernæring

Pastinakken har et kostfiberindhold på 4,5 gram pr 100 gram. Pastinakken er derfor en grov grøntsag og ikke en fin. Pastinak indeholder blandt andet vitaminerne A, B og E og mineralet kalium.

Anvendelse

Skyl og skræl pastinakken. Spis den rå, dampet, kogt, stegt eller bagt.

Opbevaring

Tag pastinakkerne ud af posen og put dem i en plastikboks. Opbevar dem i grøntsagsskuffen i køleskabet, så holder de sig bedst. Pastinakker holder sig i temperaturer på 2-6 grader. Pastinakker kan holde cirka 1 uge.

Sæson

August-april. Pastinakken bliver ikke dyrket ikke i varme lande. Den skal have frost for at udvikle sin smag.