Skip to the content

majroe

Kendetegn

Majroe vokser delvist over jorden. Den nederste del er hvid, mens den øverste del er pink, rødlig eller lettere grøn, alt efter hvor sollyset har ramt. Selve kødet er helt hvidt. Majroen er bedst når den har en diameter på 3-4 centimeter og har en tynd skræl. Store majroer bliver bitre.

Ernæring

Majroen har et kostfiberindhold på 2 gram pr 100 gram. Majroen er derfor en grov og ikke en fin grøntsag. Majroen indeholder blandt andet B-vitaminer og mineralet kalium.

Anvendelse

Fjern blade og rodspids, skyl roen og skræl den eventuelt. Du kan spise knolden rå, kogt eller bagt. Bladene kan du spise dampet.

Opbevaring

Majroer opbevares bedst i en plastikpose i køleskab. Her kan de holde sig i ca. 1-3 uger. Majroer kan fryses, men skal først blancheres i ca. 2-4 minutter.

Sæson

Maj-november