Knudekål er meget lys, hvidlig grøn eller helt hvid. En god knudekål har en tynd skræl og er fast og hvid. Knudekål bliver også kaldt for glaskålrabi eller glaskål. Smagen er sødlig og nøddeagtig.
knudekål
Kendetegn
Ernæring
Du finder knudekål nederst i madpyramiden sammen med grøntsagerne. Knudekål indeholder med vand, og har derfor et meget lavt energiindhold (meget få kalorier), og er samtidig en god kilde til kostfibre, som gør din krop mæt, og holder gang i din fordøjelse. Knudekål har et højt indhold af vitamin C og B6, som styrker dit immunforsvar og hjælper din krop med at omdanne maden til energi. Knudekål er også en kilde til mineralet kalium, som styrker dit blodomløb og kan sænke dit blodtryk. Desuden kan knudekål bidrage til din indtagelse af folat, fosfor og mangan, som styrker dit blodomløb, dine røde blodceller, immunforsvar, hud og DNA.
Anvendelse
Skær stænglen fra. Skyld knolden grundigt og skræl den. Du kan spise knudekål rå, svitset, dampet eller kogt.
Opbevaring
Knudekål opbevares bedst i en plastikpose i køleskab. Her kan de holde sig i ca. 1-2 uger.
Sæson
Juni-oktober