Kejserhat har en rund, brunlig hat der er tre til fem centimeter stor. Stokken er tyk og har en grålig til hvid stok. Kejserhatten er i familie med østershatten.
kejserhat
Kendetegn
Anvendelse
Skyl svampene meget forsigtigt, eller børst dem rene. Læg dem aldrig i vand. Kejserhat er en fast spisesvamp. Grill, sauter eller rist den på panden. Du kan også skære den meget tyndt og spise den rå, marineret i olivenolie, citronsaft og persille. Smagen er let nøddeagtig.
Opbevaring
Opbevar svampe i en papirspose eller anden luftgennemtrængelig beholder i køleskabet. Svampe kan fryses, men du skal først skære svampene i skiver eller grove stykker og blanchere dem i ca. 2 minutter. Frys svampene i en frysepose eller anden beholder. De frosne svampe kan holde sig op til 1 år i fryseren. Svampene ændre farve og tekstur ved frysning og er derfor bedst egnet i gryderetter eller lignende. Svampe kan også tørres i ovnen og gemmes i en lufttæt beholder i køkkenskabet.
Sæson
Hele året