Skip to the content

kejserhat

Kendetegn

Kejserhat har en rund, brunlig hat der er tre til fem centimeter stor. Stokken er tyk og har en grålig til hvid stok. Kejserhatten er i familie med østershatten.

Anvendelse

Skyl svampene meget forsigtigt, eller børst dem rene. Læg dem aldrig i vand. Kejserhat er en fast spisesvamp. Grill, sauter eller rist den på panden. Du kan også skære den meget tyndt og spise den rå, marineret i olivenolie, citronsaft og persille. Smagen er let nøddeagtig.

Opbevaring

Opbevar svampe i en papirspose eller anden luftgennemtrængelig beholder i køleskabet. Svampe kan fryses, men du skal først skære svampene i skiver eller grove stykker og blanchere dem i ca. 2 minutter. Frys svampene i en frysepose eller anden beholder. De frosne svampe kan holde sig op til 1 år i fryseren. Svampene ændre farve og tekstur ved frysning og er derfor bedst egnet i gryderetter eller lignende. Svampe kan også tørres i ovnen og gemmes i en lufttæt beholder i køkkenskabet.

Sæson

Hele året