Skip to the content

kantarel

Kendetegn

Kantarellens hat er 3-6 centimeter bred og tragtformet. Friske kantareller har en æggeblommegul farve og dufter lidt af abrikos.

Ernæring

Kantareller har et højt indhold af kostfibre, 5 gram pr 100 gram. Kantarellen har et højt indhold af A-vitaminet beta-caroten og indeholder mineralet kalium.

Anvendelse

Børst svampene rene med en blød pensel. Børst fra rodspids og ud. Dup kantarellerne med et stykke fugtigt køkkenrulle. De må ikke ligge i blød. Hvis du skyller svampene, sætter jorden sig fast i lamellerne og bliver sværere at få ud. Spis kantareller svitsede, ristede eller stuvede. Kantareller smager gode i supper, sovse og sammenkogte retter.

Opbevaring

Opbevar svampe i en papirspose eller anden luftgennemtrængelig beholder i køleskabet. Svampe kan fryses, men du skal først skære svampene i skiver eller grove stykker og blanchere dem i ca. 2 minutter. Frys svampene i en frysepose eller anden beholder. De frosne svampe kan holde sig op til 1 år i fryseren. Svampene ændre farve og tekstur ved frysning og er derfor bedst egnet i gryderetter eller lignende. Svampe kan også tørres i ovnen og gemmes i en lufttæt beholder i køkkenskabet.

Sæson

Juli-oktober. Kantareller kan også fås tørrede.