Skip to the content

jordskokker

Kendetegn

Minder lidt om kartofler. Smager sødt og nøddeagtigt.

Ernæring

Du finder jordskokker nederst i madpyramiden sammen med grøntsagerne. Jordskokker har et højere energiindhold (flere kalorier) end mange andre grøntsager. Jordskokker er en kilde til folat, som er en af B-vitaminer, og som styrker sine røde blodceller, immunforsvar, hud og DNA. Vær dog opmærksom på, at nogle af vitaminerne forsvinder ved tilberedning. Jordskokker har også et højt indhold af kalium og fosfor, som styrker dit blodomløb og kan sænke dit blodtryk.

Anvendelse

Skrub jordskokkerne i koldt vand med en stiv børste. Jordskokker kan være besværlige at rense fordi de er så knudrede. Skrællede jordskokker bliver hurtigt brune. Citron i kogevandet hjælper. Spis jordskokker rå, kogt eller bagt.

Opbevaring

Læg jordskokkerne i køleskabet, de holder sig godt ved 0-2 grader. Jordskokker i køleskabet kan holde sig 3-5 måneder.

Sæson

August- april