Skip to the content

ingefær

Ernæring

Du finder ingefær nederst i madpyramiden sammen med grøntsagerne. Ingefær har et højere energiindhold (flere kalorier) end mange andre grøntsager. Ingefær er en kilde til vitamin B6, som hjælper din krop med at omdanne maden til energi. Ingefær er også en kilde til mineralerne kalium, magnesium og mangan, som styrker dit blodomløb og immunforsvar, kan sænke dit blodtryk, afhjælpe kramper i musklerne, og hjælper din krop med at optage kalk. Ingefær er desuden et godt middel mod kvalme og diarré.

Anvendelse

Ingefær er en knold og bruges som stærkt krydderi ligesom chili, peber, sennep og peberrod. Men ingefær kan mere end at gøre maden skarp og er måske det mest anvendelige af alle de stærke krydderier. I orientalske og indiske retter er ingefær et af grundkrydderierne i følgeskab med chili og hvidløg. Men ingefærs rene og friske smag kommer også til sin ret i kager, brød, is, te, øl og chutney over hele verden.

Opbevaring

Frisk ingefær bør opbevares i køleskabet. Skræl først ingefæren lige før du skal bruge den. Frisk ingefær kan fryses. Du behøver ikke skrælle ingefæren før frysning. Ingefær på glas kan opbevares i køkkenskabet. Efter åbning bør glasset opbevares i køleskabet.

Mellemmåltid

Gulerod, pærer, ingefær og blåbær booster

Stil den lille sult med en forfriskede booster.

Mellemmåltid

Gulerodssmoothie med æble og ingefær

Lav en smoothie med gulerodsjuice og æbler. Smag til med lidt revet ingefær. Det giver en dejli...