Asparges er en lidenskab. Rejs i denne tid syd for den danske grænse og oplev, hvordan tyskerne eksploderer i glæde over aspargessæsonen, der varer frem til Sankt Hans. De tyske butikker bugner af hvide asparges, restauranterne serverer asparges med tilbehør, søndagsbilisterne finder ud på de smukke, tyske aspargesruter, og besøgstallene stiger på det tyske aspargesmuseum i Schrobenhausen. I Danmark kendte vi bedst de hvide asparges frem til 1960’erne, hvor de grønne kom. Grøntsagen er den samme, men de hvide gror i mørke under jorden og udvikler derfor ikke farve. Hvide asparges skal skrælles med en kartoffelskræller og koges otte-ti minutter.
hvide asparges
Kendetegn
Anvendelse
Kog eventuelt skrællerne med, når du koger asparges. Så får du en kraftigere aspargessmag.
Opbevaring
Asparges opbevares bedst i en plastikpose i køleskab. Her kan de holde sig i ca. 3 dage. Asparges kan fryses, men skal først blancheres i kogende vand i 2 minutter.
Frokost
Pasta med mynte, asparges og små tomater
Asparges og modne tomater, det er sommermad
Aftensmad
Kornotto med asparges og ingefær
Lav en lækker kornotto på hvede- og rugkerner. Velsmag og sundhed i een mundfuld!