Skip to the content

græskar

Kendetegn

Græskar smager sødt, blødt og smøragtigt. Græskar har ikke karakter og styrke i sig selv, men udfylder rollen som venligt tilbehør til kød og fyld i supper, tærter og kager. Vi har spist græskar i Danmark siden middelalderen. Så glemte vi dem igen. Men engang i 1980’erne lyste de første græskar op på danske fortrapper, og de bredte sig. Vi importerede den amerikanske Halloween. I hælene på Halloween fulgte den liflige duft af tyk, gylden græskarsuppe, og vi begyndte at bage kager og tærter med græskarfyld. Engelske nybyggere i USA brugte græskar som æbler og gjorde dem til amerikansk tradition. Græskar er karetmateriale i Brødrene Grimms eventyr om Askepot. Og et græskar kan blive rigtig stort. 335 kg. er rekorden i Danmark. Græskar indeholder A-,C- og E-vitamin og mineralerne kalium, kalcium og folsyre.

Opbevaring

Græskar bør opbevares mørk, tørt og køligt, f.eks. i bunden af dit køkkenskab. Hvis ikke det er muligt kan du opbevare græskaret i køleskabet. Græskar kan fryses som pure. Optøet græskar kan f.eks. anvendes i bagværk og mos.