Enoki er en lang, tynd hvid svamp. Enoki er meget almindelig i det østasiatiske køkken. Der er stor forskel på vilde enoki og dyrkede enoki. Vilde enoki har korte stængler og er mere brune i farven end dyrkede. Dyrkede enoki er lange, hvide, og har små hatte.
enoki
Kendetegn
Anvendelse
Skær roden væk. Skyl ikke svampen med vand. Så mister den sin særlige smag og konsistens. Dup den evt. med fugtig køkkenrulle. Spis enoki let kogt i supper eller wokretter. Brug dem også rå i salater og sandwich. Tilbered ikke svampene for længe, så bliver de seje.
Opbevaring
Opbevar svampe i en papirspose eller anden luftgennemtrængelig beholder i køleskabet. Svampe kan fryses, men du skal først skære svampene i skiver eller grove stykker og blanchere dem i ca. 2 minutter. Frys svampene i en frysepose eller anden beholder. De frosne svampe kan holde sig op til 1 år i fryseren. Svampene ændre farve og tekstur ved frysning og er derfor bedst egnet i gryderetter eller lignende. Svampe kan også tørres i ovnen og gemmes i en lufttæt beholder i køkkenskabet.