Drueagurk er lille, 5-10 cm, grøn og umoden. Den kaldes også for sylteagurk.
drueagurker
Kendetegn
Ernæring
Du finder drueagurk nederst i madpyramiden sammen med grøntsagerne. Drueagurk indeholder mest vand og har derfor et meget lavt energiindhold (meget få kalorier). Drueagurk er en kilde til kostfibre, som gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse. Drueagurk har et højt indhold af vitamin C, som styrker dit immunforsvar. Den har også en god kilde til flere af B-vitaminerne, især B6 og folat, som hjælper din krop med at omdanne maden til energi hhv. styrker dit immunforsvar, dine røde blodceller og din hud. Drueagurk er desuden en god kilde til mineralet kalium, som styrker dit blodomløb og kan sænke dit blodtryk.
Anvendelse
Sylt agurken. Syltede drueagurker bliver blandt andet kaldt for cornichoner. De smager dejligt som tilbehør til kødretter og pålæg.
Opbevaring
Opbevar drueagurker på køkkenbordet eller i et køligt skab. Agurker skal ikke i køleskab, da de får køleskader, hvis de opbevares for koldt. Agurker bør ikke opbevares sammen med f.eks. tomater, æbler eller citrusfrugter. Det nedsætter holdbarheden. Sæt syltede agurker i køleskabet. Brug altid en ren gaffel i glasset med syltede agurker. Sørg for at lagen hele tiden dækker agurkerne. Når glasset er åbnet, kan syltede agurker holde sig ca. 1 måned.
Sæson
August-oktober. Syltede agurker kan købes året rundt.