Skip to the content

bladbede

Kendetegn

Bladbede bliver også kaldt for sølvbede, fordi bladbede har grønne blade, der skinner. Stængelen kan være hvid, gul eller rødlig.

Ernæring

Du finder bladbede nederst i madpyramiden sammen med grøntsagerne. Bladbede indeholder mest vand og har derfor et meget lavt energiindhold (meget få kalorier). Bladbede har et højt indhold af vitamin A, C og folat, som er en af B-vitaminerne. Vitaminerne i bladbede styrker dine øjne, immunforsvar, røde blodceller, hud og DNA. Vær dog opmærksom på, at nogle af C- og B-vitaminerne forsvinder ved tilberedning. Bladbede er en god kilde mineralerne kalium, jern og magnesium, som styrker dit blodomløb, kan sænke dit blodtryk, afhjælpe kramper i musklerne og hjælper din krop med at optage kalk. Bladbede kan desuden bidrage til din indtagelse af kalk og fosfor, som styrker dine knogler og dit blodomløb.

Anvendelse

Du kan spise både blade og stilke. Du kan bruge de nye, unge blade som grønt i maden ligesom spinat. De smager lidt bittert.  Damp bladene cirka 2-3 minutter.

Opbevaring

Bladbede bør opbevares i en plastikpose i køleskabet.

Sæson

Juni-oktober