Skip to the content

aubergine

Anvendelse

Aubergine er kendt for sin violette farve og nærmest smeltende konsistens, når den er tilberedt. Middelhavskøkkenet er vild med aubergine. Hvad ville f.eks. græsk moussaka være uden aubergine? Spis altid aubergine tilberedt. Aubergine skal være mør og kræver olie og varme. Skær en aubergine i skiver, og pensl skiverne med olie. Steg eller grill dem. Vend dem bagefter i en oliedressing med hvidløg, og du har lækkert tilbehør til kød eller pasta. Aubergine spiller samme rolle i maden som tomater og peberfugter - brug dem som hovedingrediens, eller lad deres milde smag danne basis for dominerende ingredienser som hvidløg eller ost.

Opbevaring

Aubergine bør opbevares indpakket i en plastikpose i køleskabet. Aubergine kan holde sig ca. 1 uge på køl. Du bør dog være opmærksom på, at aubergine kan få køleskader hvis den opbevares for koldt. Aubergine kan fryses, men skal først dampes eller blancheres. Efter frysning er aubergine bedst egnet i sammenkogte retter eller lignende.