Tyttebær er små, faste, skinnende og mørkerøde bær. Anvendelse Du kan sylte tyttebær og bruge dem som tilbehør til vildt- og fjerkræsretter, til grød og til desserter. Bærrene har en lidt besk smag. Derfor er de ikke gode at spise rå.
tyttebær
Kendetegn
Ernæring
Du finder tyttebær i midten af madpyramiden sammen med frugter og bær. Tyttebær indeholder mest vand, og har derfor et lavt energiindhold (få kalorier). Tyttebær er en god kilde til kostfibre, som gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse. Tyttebær er en god kilde til vitamin C og mineralet mangan, som styrker dit immunforsvar. Tyttebær har desuden vist at kunne sænke dit kolesteroltal og mængden af fedt i din lever, hvis du har højt kolesterol.
Opbevaring
Pak tyttebær ind i en plastikpose og opbevar dem i køleskabet hvor de kan holde sig ca. 14 dage. Du kan også fryse tyttebær.
Sæson
Høstes i Danmark: August-oktober.