Du finder stikkelsbær midten af madpyramiden sammen med frugter og bær. Stikkelsbær indeholder mest vand, og har derfor et lavt energiindhold (få kalorier). Stikkelsbær er en god kilde til kostfibre, som gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse. Stikkelsbær er en god kilde til vitamin C, som styrker dit immunforsvar. De er også en god kilde til mineralerne kalium og mangan, som styrker dit blodomløb, immunforsvar og kan sænke dit blodtryk, Stikkelbær kan også være en kilde til vitamin E, B5 og folat, som styrker dit immunforsvar, blodceller, hud og DNA og hjælper din krop med at omdanne maden til energi.
stikkelsbær
Ernæring
Opbevaring
Stikkelsbær smager bedst, når de ikke har været i køleskabet og skal helst spises straks. Kom dem i køleskabet, hvis de skal holde lidt længere, men tag dem ud ca. 1 time inden de skal spises, så smager de af mere. Husk at fjerne stødte og dårlige stikkelsbær inden opbevaring. Stikkelsbær kan fryses og anvendes til f.eks. marmelade eller kager. Frys stikkelsbær i en frysepose.