Ribs er små kuglerunde bær der kan være røde, hvide eller gule.
ribs
Kendetegn
Ernæring
Du finder ribs i midten af madpyramiden sammen med frugter og bær. Ribs indeholder mest vand, og har derfor et lavt energiindhold (få kalorier). Ribs er en god kilde til kostfibre, som gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse. Pærer kan bidrage til din indtagelse af vitamin C og B-vitaminet folat, som styrker dit immunforsvar, blodceller, hud og DNA. Pærer er også en kilde til mineralerne kalium og mangan, som styrker dit blodomløb og immunforsvar og kan sænke dit blodtryk. Samtidig kan ribs være en kilde til vitamin E og mineralerne fosfor og jern, som også styrker dit immunforsvar og blodomløb.
Anvendelse
Sådan bruger du dem: Brug ribs som rysteribs, til saft, marmelade og til gelé. Ribs indgår også i den klassiske rødgrød med fløde sammen med kirsebær, jordbær og hindbær.
Opbevaring
Ribs smager bedst, når de ikke har været i køleskabet og skal helst spises straks. Kom dem i køleskabet, hvis de skal holde lidt længere, men tag dem ud ca. 1 time inden de skal spises, så smager de af mere. Husk at fjerne stødte og dårlige ribs inden opbevaring. Ribs kan fryses og anvendes til f.eks. marmelade eller smoothies. Fjern stilkene inden frysning, og drys dem evt. med sukker, så de kan skilles ad. Frys ribs i en frysepose.
Sæson
Høstes i Danmark:Juli-august.