Skip to the content

passionsfrugt

Kendetegn

Passionsfrugt er på størrelse med en blomme. En moden passionsfrugt er rynket, og har en indskrumpet hård skal. Når du køber passionsfrugter skal du gå udenom dem, der har sprækker og en uens farve.

Ernæring

Passionsfrugt indeholder blandt andet A-vitaminet beta-caroten, C-vitamin og mineralerne kalium og jern.

Anvendelse

Spis passionsfrugt som den er, eller brug den til juice, desserter og til frugtsalat. Frugtkødet, der er fyldt med små frø, er gulligt og geleagtigt. Smagen er syrlig og aromatisk. Du kan både spise frugtkød og frø.

Opbevaring

Opbevar passionsfrugt ved stuetemperatur indtil den er moden. En moden passionsfrugt har den en brunviolet farve og er bulet. Herefter kan frugten med fordel lægges i køleskabet for at forlænge holdbarheden. Du skal dog være opmærksom på, at passionsfrugt kan få køleskader hvis den opbevares for koldt. Passionsfrugtens frugtkød er velegnet til frysning. Skrab det evt. ud i en isterningbakke og frys kødet som passionsfrugtisterninger. Frossen passionsfrugt kan bruges i smoothies.

Sæson

Butikkerne køber den i udlandet og sælger den i Danmark hele året.