Skip to the content

passionsfrugt

Kendetegn

Passionsfrugt er på størrelse med en blomme. En moden passionsfrugt er rynket, og har en indskrumpet hård skal. Når du køber passionsfrugter skal du gå udenom dem, der har sprækker og en uens farve.

Ernæring

Du finder passionsfrugt i midten af madpyramiden sammen med frugter og bær. Passionsfrugt har et højt indhold af kostfibre, som gør din krop mæt i lang tid og holder samtidig gang i din fordøjelse. Passionsfrugt er en frugt, som indeholder frugtsukker. Spis derfor ikke store mængder passionsfrugt. Passionsfrugt er også en kilde til vitamin A og C, som styrker dine øjne hhv. dit immunforsvar. Vær opmærksom på at spise passionsfrugt sammen med en fedtrig fødevare, f.eks. yoghurt, så din krop kan optage A-vitaminerne. Derudover har passionsfrugter også et højt indhold af mineralet kalium, som er vigtigt for dit blodomløb og kan sænke dit blodtryk.

Anvendelse

Spis passionsfrugt som den er, eller brug den til juice, desserter og til frugtsalat. Frugtkødet, der er fyldt med små frø, er gulligt og geleagtigt. Smagen er syrlig og aromatisk. Du kan både spise frugtkød og frø.

Opbevaring

Opbevar passionsfrugt ved stuetemperatur indtil den er moden. En moden passionsfrugt har den en brunviolet farve og er bulet. Herefter kan frugten med fordel lægges i køleskabet for at forlænge holdbarheden. Du skal dog være opmærksom på, at passionsfrugt kan få køleskader hvis den opbevares for koldt. Passionsfrugtens frugtkød er velegnet til frysning. Skrab det evt. ud i en isterningbakke og frys kødet som passionsfrugtisterninger. Frossen passionsfrugt kan bruges i smoothies.

Sæson

Butikkerne køber den i udlandet og sælger den i Danmark hele året.