Skip to the content

papaya

Kendetegn

En moden papaya er gulorange, mens en umoden papaya er grønlig. Frugtkødets farve kan skifte fra gul over til orange eller laksefarvet. Inde i frugten er et hulrum fyldt med gråsorte frø. De kan ikke spises.

Anvendelse

Spis en moden papaya som den er, eventuelt dryppet med lime eller citron for at fremhæve smagen. Du kan også bruges papaya til salater, desserter og til asiatiske retter. Smagen er mild og sød.

Opbevaring

Opbevar papaya ved stuetemperatur indtil den er moden. Herefter skal den helst spises med det samme og ellers kan den med fordel lægges i køleskabet for at øge holdbarheden. Du skal dog være opmærksom på, at papaya kan få køleskader hvis den opbevares for koldt. Papaya kan fryses. Fjern skind og frø inden frysning og skær papayaen i tern eller skiver. Frossen papaya kan bruges i smoothies.

Ernæring

Papaya indeholder blandt andet A-vitaminet beta-caroten, C-vitamin og mineralet kalium.

Sæson

Butikkerne køber den i udlandet og sælger den i Danmark hele året.