Nektarin minder om fersknen, men er lidt mindre. Nektarin har en glat skal, i modsætning til fersken, der har en lodden overflade.
Nektarin
Kendetegn
Ernæring
Du finder nektariner i midten af madpyramiden sammen med frugter og bær. Nektariner indeholder mest vand, og har derfor et meget lavt energiindhold (meget få kalorier). Nektariner er en god kilde til kostfibre, som gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse. Nektarin er en god kilde til mineralet kalium, som styrker dit blodomløb og kan sænke dit blodtryk. Nektariner kan samtidig bidrage til din indtagelse af vitamin C, som styrker dit immunforsvar.
Anvendelse
Spis nektariner som de er, eller brug dem i frugtsalater, desserter og til kompot.
Opbevaring
Nektariner opbevares bedst i køleskabet, hvor de kan holde sig til 14 dage. Hvis de opbevares ved stuetemperatur på køkkenbordet er holdbarheden noget kortere, ca. 4 dage. Nektariner kan fryses som kompot eller puré.
Sæson
Butikkerne køber den i udlandet og sælger den i Danmark fra juli til oktober.