Skip to the content

litchi

Kendetegn

Litchi er et rødbrunt bær med en læderagtig, nubret ujævn overflade. Frugten bliver også kaldt for kærlighedsfrugt. Frugtkødet er glasagtigt og hvidt. Vælg frugter som er lyse i farverne og uden pletter og huller. Hvis frugten er sur eller bitter, er den ikke moden.

Ernæring

Du finder litchi i midten af madpyramiden sammen med frugter og bær. Litchi indeholder mest vand, og har derfor et lavt energiindhold (få kalorier). Litchi er frugter, som indeholder meget frugtsukker, som hurtigt kommer ind i din krop og ikke holder dig mæt så længe. Spis derfor ikke store mængder litchi. Litchi er en god kilde til vitamin C, som styrker dit immunforsvar. Litchi kan også bidrage til din indtagelse af kalium, som styrker dit blodomløb og kan sænke dit blodtryk.

Anvendelse

Fjern frugtskallen. Spis det hvide frugtkød som det er, eller brug det i salater eller asiatiske risretter.

Opbevaring

Litchi kan opbevares på køkkenbordet ved stuetemperatur, hvor frugten kan holde sig i et par dage. Opbevaring i køleskab forlænger frugtens holdbarhed. Du skal dog være opmærksom på, at litchi kan få køleskader hvis den opbevares for koldt. Frugten kan fryses med og uden skal.

Sæson

Butikkerne køber den i udlandet og sælger den i Danmark hele året.